Kitesurfing

Albuen er vandsportens uopdagede paradis & tilmed familievenligt.

Kom og oplev den 6 kilometer lange lagune med sit krystalklare og flade vand.

Hvad enten du vil windsurfe bølger, kitesurfe i fuldstændigt fladt vand eller begge dele, så findes de i en afstand af 10 meter på Albuen. Albuen lagune er perfekt for kitesurfere og kan surfes med næsten alle former for vindretninger. Uanset
vindens retning er der fladt vand, som er perfekt til at hoppe og lave tricks. Dertil er vandet 5-10 grader
varmere om sommeren, da der ikke er særligt dybt, hvilket også gør lagunen perfekt for nybegyndere.

Skulle vinden fejle så kan du dyrke Stand Up Paddle i hele lagunen med både børn og familie. Vandet er varmt og udsigten smuk som dagen er lang. Desuden er der ingen bølger eller strøm fordi lagunen er lavtvandet med krystalblåt vand om eftermiddagen. Samtidigt er lagunen børnevenlig, fordi der ikke er nogen nævneværdig strøm eller bølger. Så leg med bold er ganske ufarligt.

På ydersiden af lagunen er der en kilometerlang strand med sandklitter og siv. Her kan man bade i bølger og til de mere vandrelystne er der mulighed for at gå en lang tur ud til enden af Albuen og se fyrtårnet. På vejen kan man nyde den fantastiske udsigt til Langeland og de mange fuglearter som lever i området og samtidigt se fårene græsse.

Hvis du kun kommer for surf, ferie eller afslapning så vær opmærksom på reglerne om fredning og værn om naturen. På samme vis som lagunen er unik, så skal den forblive unik ved at reglerne respekteres. Lagunen er fredet for brætsejlads fra oktober måned indtil marts måned, så fuglene kan få fred til at yngle og spise. Vi er naturligvis meget glade og stolte af naturens klassificering som Natura 2000 område og forventer at vores gæster vil være med til at værne og beskytte naturen både inden- og udenfor sæsonen.

Kom og få en oplevelse om det så er til lands, vands eller i luften…

For os er Albuen Strand klart et af de bedste Kitespots i Østersøen.

“For os er Albuen Strand klart et af de bedste Kitespots i Østersøen:

Begyndere, øvede og freestylere får
noget for pengene i Søndernor. Bølge- og foliekitere går i vandet på bælt siden og har det sjovt og udfordrende…”


Claudia, Till & Nudels, Hamburg

Begyndere, øvede og freestylere har alle mulighed for store oplevelser ved Albuen.