Seværdigheder

Lolland & Falster byder på et væld af seværdigheder. Den hyggelige natur, de charmerende købstæder, de sjove attraktioner, fantastiske herregårde og udpræget fødevareoplevelser. Med mere end 600 km kyst, som omslutter Sydhavsørene, er man sikret smukke naturoplevelser, ikke mindst hvis turen går til en af de smukke naturparker som Nakskov Fjord eller Maribosøerne.

Med et ophold på Albuen Strand Camping sikrer man sig, at der ikke er langt til disse storslåede oplevelser. Vi har udvalgt et par stykker af dem. Henvend jer endelig, hvis I har spørgsmål eller lignede til receptionen, så kan vi hjælpe Jer med sammensætte jeres ferie. Vi har også masser af spændende gratis brochurer og oversigtskort over de lokaler byer samt cykelrutekort.

Og husk i Danmark er Lolland faktisk det sted, hvor der er størst chance for godt vejr. Og for at det ikke skal være løgn, er det også her, det regner allermindst. Så velkommen endnu en gang til Sydhavsøerne.

Som inspiration kan også nævnes  Frederiksdal Kirsebærvin, som findes på Lollands vestkyst. Ligeledes Frilandsmuseet i Maribo er også et hyggeligt besøg værd. På Danmarks Sukkermuseum, som har til huse i Nakskov, formidles den spændende historie om sukkerproduktionen i Danmark.

I Richard Winthers Hus i Vindeby oplever man hjemstedet indtil 2007 for den markante skikkelse Richard Winther. Huset står i dag som et ganske specielt museum. Lofter og vægge i det gamle hus/museum er prydet af Winthers malerier med ofte ret obskure og erotiske motiver som sammen med de forfaldne omgivelser skaber en lidt mystisk og anderledes stemning i lokalerne.

På Museum Polakkasernen kommer man helt tæt på Lollands historie omkring polakkernes indtog på Lolland samt deres arbejdskraft i det danske samfund. I starten af 1900-tallet lå der intet mindre end cirka 30 bygninger, som var lavet til beboelse for polske sæsonarbejdere, der kom til Danmark for at arbejde. Disse huse blev kaldt for “polakkaserner”, og en af dem findes stadig i Tågerup nær Rødby. 

Er I til golf, ja så er den smukke golfklub Halsted Kloster Golfklub ikke til at komme uden om. Halsted Kloster Golfklub ligger nemlig, som navnet indikerer, lige ved et middelalderkloster, som i den grad har sat sit præg på området. Igennem tiden er der fundet talrige historiske fund på banens områder, og nogle af golfklubbens baner ligger i direkte forlængelse af klosterparkerne. I er i øvrigt velkomne til at tage en travetur i det gamle parkanlæg.